L5B

 

Lieve vrienden uit Moergestel …

Heel erg bedankt voor de prachtige kerstkaartjes! We vonden het super spannend om voor de eerste keer post van jullie te krijgen. We kijken al uit naar het volgende!

Hieronder vinden jullie nog een aantal foto’s van onze leerlingen die op hun beurt kaartjes hebben gemaakt.

kerst 1 kerst 2 kerst 3 kerst 4 kerst 5 kerst 6


 

Zijn er nog nieuwtjes uit onze klas ???

NATUURLIJK! We leerden haken !!! En neen, … haken is niet alleen voor meisjes! Misschien kunnen wij het jullie leren, wanneer jullie op uitwisseling komen naar Oostkamp!

GetAttachment.aspx haken 2 haken 3 haken 4 haken 5 haken 6 haken 7 haken 8 haken 9


 

Hallo daar …

Wisten jullie dat we voor de vakantie kennis hebben gemaakt met ‘American Games’? Onze juf heeft er een verslagje van geschreven, dit kan je hieronder vinden.

Vijfde leerjaar maakt kennis met American Games.
Vrijdag 21 november, de leerlingen van het vijfde leerjaar staan te popelen om naar de Valkaart te vertrekken. Na een vermoeiende voormiddag vol nieuwe leerstof, mogen ze zich volledig uitleven met American Games.
Een aantal enthousiaste ouders en familieleden staan de leerlingen op te wachten. Zij zullen hen begeleiden tijdens de verschillende activiteiten, die over de drie zalen verdeeld zijn. De leerlingen doorlopen 3 plateaus waarin ze kunnen proeven van basisvaardigheden uit baseball, american football, frisbee, kinn-ball en andere spel- en sportspelen die behoren tot de moderne bewegingscultuurgebieden. Deze spelen zijn tevens een onderdeel van de eindtermen.
Na de groepsverdeling vliegen ‘onze vijfdes’ er volle goede moed in. Al snel merken ze dat het niet altijd eenvoudig is om om zich aan de spelregels te houden of om tactische principes toe te passen. Gelukkig is er de hulp van de ouders, leerkrachten, andere begeleiders en ploegmaten. Hierdoor slagen de leerlingen erin om zich in te leven in een spel, met verschillende rollen en bewegingsvaardigheden.
Na een vermoeiende namiddag helpen de leerlingen, met hun laatste energie, het materiaal op te ruimen. Op de terugweg naar school wordt er nog gezellig nagepraat over hun lievelingsspelen en de ontdekking van nieuwe talenten.

De leerkrachten van het vijfde leerjaar en de directeur willen alle ouders en familieleden die geholpen hebben, hartelijk bedanken! Zonder hen was het niet gelukt!
Juf Steffi

DSC01742 DSC01749 DSC01755


 

 

Hoi!

Wij zijn de leerlingen van 5B en zijn heel erg benieuwd naar  het reilen en zeilen bij jullie op school in Moergestel. We weten dat jullie in groep 7 Engels leren, wij daarentegen  maken kennis met de Franse taal. We moeten allerlei moeilijke werkwoorden uit het hoofd studeren en daar hadden de juffen een trucje voor . Ze leerden de werkwoorden être ( zijn), aller ( gaan ) en avoir (hebben) aan, aan de hand van liedjes. Daarna hebben we dit per klas op een originele manier uitgewerkt.

Daarom stellen wij, 5B met trots het werkwoord ÊTRE voor:

https://onedrive.live.com/redir?resid=93D16C47A9DF119C%21688

Advertenties