L5A

 Opgepast! Besmettingsgevaar!

Sinds een aantal weken is de microbe van het computerprogrammeren bij ons overgeslagen. Sommigen hebben het zwaar te pakken. De besmettingshaarden zijn onze juffen die na een avond nascholing in het Fyxxilab in Gent vol enthousiasme de eerste geheimen van het programmeren ontsluierden in de computerklas. Ze deden dit aan de hand van het programma Scratch. Na een korte algemene uitleg, gingen we aan de slag. In no time slaagden we erin om een figuurtje over ons scherm te laten wandelen in de richting die wij ingegeven hadden, een ander figuurtje van kleur te doen veranderen, een tekstballonnetje te laten verschijnen bij een klik op de spatiebalk, … Super vinden we het! Al doende ontdekten we steeds weer nieuwe mogelijkheden en klonk er steeds weer een ‘waaw’ of een ‘kijk nu!’ door de klas.

Tegen de volgende ochtend hadden velen onder ons thuis al een log-in aangemaakt op Scratch en hadden we al van alles zelf gemaakt. Op het Prowisebord in de klas tonen we nu regelmatig trots wat we thuis in elkaar gepuzzeld hebben.

Daarop verder bouwend, gingen we ook aan de slag met Blocky, een ander programma waarin we de eerste stappen van het programmeren spelenderwijs ontdekten. Ook hierover zijn we heel enthousiast. Een aantal leerlingen slaagden er in om binnen het uur hun diploma binnen te halen.

We raden ieder die bang is voor besmetting aan om ver uit de buurt van onze vijfdeklassers te blijven!

 

DSC01861DSC01865 DSC01863 DSC01864 DSC01868

 

 

DSC01462!

Hallo,

Wij zijn de duiveltjes van 5A. Een leuke, gekke bende.
Na 2 maanden zijn we het al goed gewoon in het vijfde leerjaar. De prehistorie, de Grieken, de Romeinen en de middeleeuwen hebben voor ons geen geheimen meer. En we spreken al een aardig mondje Frans.
Om het werkwoord ‘gaan’ vlot te leren vervoegen in het Frans, maakten we een filmpje. Je kan het hieronder bekijken.
We zijn al heel benieuwd naar wie onze nieuwe Nederlandse vrienden en vriendinnen zullen worden!

 

Advertenties