Groep 7 Thijs

Hallo jongens en meisjes wij zijn met de klas laatst naar het natuurmuseum geweest. We gingen daar uilenballen uitpluizen. Je kon in die uilenballen botjes tegenkomen die de uil had opgegeten je had een pincet om de uil te pluizen. Ook had je een borsteltje om de haren er af te halen als je klaar was mocht je naar alle dieren in de vitrine kijken er is ook een 2e En een 3e verdieping maar daar kwamen we niet voor

Als iedereen klaar was gingen we bij de ‘’ ijstijd ‘’ kijken En een groot skelet van een potvis daarna gingen we weer op de fiets terug naar school en dat was de samenvatting van het natuurmuseum.

Door: Sam van Ras

 

Hallo jongens en meisjes.

Wij zijn op 6 Januari naar het natuurmuseum in Tilburg geweest.We kregen eerst uitleg over de uil en wat de uil eet en wat de uil doet.Toen kregen we de opdracht om een braakbal van een uil uit te pluizen.We kregen een bakje met een pincet en prikker, tandenborstel en een vergrootglas en een blad met de botten van de muis en welk bot wat is. En aan elke tafel stond aan elke kant een microscoop. Waarmee je de botjes goed kon bekijken.

Daarna kregen we de braakbal. Je moest hem uitpluizen met je handen of met het tangetje(pincet). En daarna moest je het botje schoonmaken met de tandenborstel. En toen mocht je het botje onder de microscoop leggen en je zag het botje super goed. Toen zouden we eigenlijk nog iets gaan doen, maar daar hadden we geen tijd meer voor! Want we waren wel anderhalf uur bezig!!

Dit was ons uit stapje naar in Natuurmuseum in Tilburg! Onze klas raad jou aan om daar ook naartoe te gaan!!!

Groetjes: Jill van de Wal uit Groep 7 Thijs!!

Advertenties