Groep 7Marscha

Project ‘Schrijfles’

verhalen schrijven

In Januari is groep 7M bezig geweest met het project ‘Schrijfles’. We leerden hierbij allerlei dingen die je kunt gebruiken om een verhaal te schrijven. We hadden het bijvoorbeeld over karakters, dialogen en actiebeschrijvingen. We sloten het project af met een verhalenwedstrijd. Hieronder leest  u de twee winnende verhalen. Veel leesplezier!

 

De gekste klas

Door Sarah en Eline

De zomervakantie is voorbij, er is een nieuwe meester op school. Hij heet Tom, en moet in groep 7 gaan werken. De eerste dag ging hij zich voorstellen. Iedereen was druk bezig met het vertellen van de vakantie. Niemand luisterde naar hem, want ze hadden het veel te druk. Toen hij even koffie ging halen, dansten de muizen op tafel. Iedereen deed iets geks. De potloden vlogen door de lucht, er werd gesmeten met boeken en er ging iemand in zijn blote kont op tafel staan.  Natuurlijk was er weer een verrader in de klas. Hij zei het tegen de meester en de meester werd boos. “Als ik merk wie er in zijn blote kont op tafel was gaan staan, mag hij het dikste boek van de wereld overschrijven!!!”. Nu was de meester echt boos. Ik ga nog een keer proberen een kopje koffie te halen. “Als er nog een keer iets gebeurd, mogen jullie de hele week niet in de pauze buitenspelen”. Dus de meester ging een kopje koffie halen, en de klas zetten knoerthard muziek op. De ramen knalden eruit, zo hard ging het. De meester kwam terug, oei wat was hij boos. Ook de pauze was een straf, maar ze moesten de ramen ook terugbetalen. Ze gingen een plan maken, zodat ze de ramen konden terugbetalen. De ene ging auto’s wassen. De ander ging kranten rondbrengen enz.  Frankie, de kleinste jongen van de klas, die nooit wat durfde ging kranten rondbrengen. Op een gegeven moment moest hij bij een griezelig huis een krant weg brengen. Uiteindelijk kreeg hij 500 euro van die man. Nog 50 te gaan. Ankie had al 25 euro bij elkaar gespaard. En Anita had ook 25 euro. Het was genoeg. Ze konden nieuwe ramen kopen. De tweede dag waren de ramen er al in gezet. “Dat was snel”, zegt Frankie. De meester was tevreden. “Nu gaan we rekenen doen” zei hij. Niemand deed wat hij zei. Toen werd hij erg boos. De directeur kwam net aangelopen. Hij zag hoe erg de meester boos was. En dat niemand luisterde. Ze kwam binnen en zei: “jullie hebben vrij”.

De Safari

door Geert en Jori

We begonnen in bed. Toen riep onze ouders ons om te gaan eten. Tijdens het eten zei papa tegen ons dat we naar de savanne in Afrika gingen. Wij riepen: “yes, we gaan naar de savanne!!!” Onze moeder zei: “inpakken maar, we gaan zo naar het vliegtuig”. Toen parkeerde het vliegtuig voor onze deur. En weet je wie de chauffeur was? Een ALIEN!!! K Raar, want hij was groen en de meesten waren blauw die  het vliegtuig bestuurden. Toen we bijna bij de savanne waren, zagen we de meest gekke dieren. Maar ja, we gingen toen gewoon door. Toen we eindelijk landden, zagen we een roodborstje als controleur met een gekleurde T-shirt aan. Toen hadden we het eerste busje dat voorbij reed. We reden en we zagen meteen een bord met: “het raarste dier wat hier leeft (waar er maar een van is) is de Aapolifant. Die is hier 2 kilometer verderop”. We reden eerst naar ons hutje. Daar zagen we een Siberische pinguïn. Toen gingen we ons hutje verkennen. We begonnen met de woonkamer. Daar stond een luxe tv. Het was al bijna avond. De eerste dag zat er al weer op! Maar gelukkig gingen we ‘s nachts nog door! Toen gingen we bij de aapolifant kijken! Maar we vergisten ons. De volgende morgen gingen we weer terug. Maar ja , we gingen naar de aapolifant. Die was zo raar! Het was een olifant, wel 2 x zo groot als een normale, en hij had de kop van een aap en hij droeg een apenpakje. Hij kon ook praten en zei tegen ons : “Jullie zijn de leukste familie die hier ooit is geweest. Ik ga met jullie stiekem mee”.

Toen werd het licht en de aapolifant ging mee. Het lukte net, want de aapolifant was wel 100 kilo! Toen waren we thuis en leefden nog  lang en gelukkig!

EINDE

sinterklaas De Vonder

 groep 7 Marscha

DSC04629DSC04642DSC04630

DSC04633

DSC04650 DSC04665 DSC04677 DSC04707 DSC04708 DSC04711
hallo allemaal,

Ik ga jullie iets vertellen over de surprise bij ons op school. Vrijdag 5 december 2014 hadden wij ‘s ochtends surprise. We hadden een dobbelspel. Als je gooide was er een opdracht. Bijv. als je 6 gooide was de opdracht ‘pak een surprise’.

Het was heel gezellig en we waren rond 12 uur klaar met de surprises.

Toen was het middag en iedereen ging eten.

Iedereen was tevreden met zijn surprise die die had gegeven en die die had gekregen.

Groetjes Pleun

Sinterklaasverhaaltje:

Door: Maud Joosten

Beste kidzzz uit België,

Wij hadden vrijdag 5 december surprise in de klas, dat was super leuk!!!

De grootste was een reuzen lolly en de kleinste een voetbal. Iedereen had in onze klas iets creatiefs gemaakt. Zelf kreeg ik drie tennisballen van gips en piepschuim. Dat was een heel karwei, ik moest ermee tegen de tafelpunt duwen maar nog steeds gingen ze niet open L. De juffen deden ook mee, juffrouw Jamie kreeg een taart en juffrouw Marscha een boek. Zij hadden zelf ook een surprise gemaakt, juffrouw Marscha maakte een racewagen en juffrouw Jamie een hart van goud. Het was heeeel erg gezellig J. In de middag keken we een sinterklaasfilm over wagen 27 die van de radar was verdwenen. Na de film hebben we nog een spelletje gedaan. Dat spel heet het weerwolvenspel. De kinderen uit onze klas vonden het een super leuke dag. En de juffen natuurlijk ook. Ik hoop dat we het ook spelen als jullie hier zijn.

Groetjes van Maud Joosten ( ik hoop dat het snel uitwisseling is!)

Sinterklaas surprise door Samé van Mensvoort

Wij hadden vrijdag 5 december surprise in de klas. Dat was super leuk!!! In de groepen 6, 7 en 8 had iedereen lootjes getrokken. Voor diegene moest je iets maken. Ik denk dat jullie dat ook doen. We deden een hele leuke manier hoe dat je de surprise moest geven. Dat ging zo: we zaten in een kring, en we hadden een dobbelsteen waren allerlei dingen gemaakt bijvoorbeeld : een reuze lolly, een tennisbaan en ook een nep taart en nog veel meer. In de middag gingen we een sinterklaasfilm kijken, die was erg leuk. aan het eind van de dag moesten we alles opruimen. Toen de bel ging gingen de meeste kinderen pakjesavond vieren!!! J

Advertenties